Ost

Paneer, indisk ost med mange muligheter

Tags:   

Jeg har laget min første indiske ost! Spørsmålet er: Hvorfor har jeg ikke gjort det før? Det er bare så enkelt og godt.

Paneer er en hjemmelaget hvit ost fra India som lages fersk samme dag den skal brukes. Du trenger kun to liter helmelk, 1 dl. yoghurt, 4 ss. eddik og god tid.

Her er fremgangsmåten:
Kok opp melken i en stor kjele med tykk bunn. Pass på at den ikke setter seg fast. Når melken er kokt opp, sett ned varmen, tilsett eddik og yoghurt og rør forsiktig til melken skiller seg. Du ser raskt at ostemassen klumper seg og skiller seg fra mysen som er den vannaktige væsken.

Hell så innholdet gjennom et dørslag kledd med et oppvaskhåndkle. Press ut så mye av væsken du kan med hendene (Vri håndkleet med innholdet). Du skal nå stå igjen med en klumpete ostemasse som skal presses ytterligere for å få ut så mye væske så mulig. Jeg fylte kjelen med vann som jeg satt opp på håndkleet med ostemassen.

Etter ca. et kvarter under press: Sett ostemassen i kjøleskapet slik at den blir fastere.

Skjær osten i terninger eller smuldre den over i gryten.

Paneer har en mild smak som gjør at den passer perfekt i sterke gryteretter, – noen bruker den også i desserter.

Husk å nyte den samme dag, – venter du til den neste, smaker den fort tørt viskelær.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *