Kaker

Gulrotkake med hint av jul

Tags:  

Denne ostekaken er full av gode smaker som nellik, kanel og revet appelsin. At den i tillegg er dekket med herlig kremost, gjør den så god at du egentlig burde lage dobbelt porsjon.

Du trenger:

  • 2 dl. solsikkeolje
  • 200 gr. brunt sukker
  • 3 egg
  • 200 gr. hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss støtt kanel
  • 1/2 ts mal nellik
  • 200 gr. gulrøtter
  • 1/2 skall av finrevet appelsin.

Glasur

  • 100 gr. smør, værelsestemperert
  • 250 gr. melis
  • 125 gr. kremost
  • finrevet skall av 1/2 appelsin.
  • 125 gr. kremost.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180°

Pisk solsikkeolje og sukker sammen til en glatt røre.

Pisk inn eggene og tilsett så hvetemel, bakepulver og krydder. Pisk til røren er glatt før du røren inn revne gulrøtter og appelsinskallet.

Hell røren i en smurt kakeform (20 cm. rundform) og stek den i ca. 40 minutter på nederste rille.

Test med en kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. Stikk pinnen i midten av kaken. Dra den forsiktig ut. Henger det ikke noe deig igjen på pinnen er kaken ferdigstekt.

La kaken avkjøle 10 minutter i formen, løft den ut og la den avkjøle helt på rist.

Lag glasur ved å piske smør og melis til det ser ut som «brødsmuler».

Tilsett den kalde kremosten og rør sammen til en glatt glasur. Rør inn halvparten av appelsinskallet.

Fordel glasuren over kaken og pynt med resten av appelsinskallet.

Gulrotkaken nytes helst rett fra kjøleskapet.

Oppskriften er hentet fra Mat på bordet.

Prøv også denne oppskriften på gulrotkake som stammer fra min tid på folkehøgskule.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *