Oppskrifter Snadder

Farfars syltetøy.

Tags:     

Hvert år plukker farfar kilovis med bringebær og blåbær på sine turer i skogen. Fangsten blir møysommelig renset og lagt i fryseboksen i små porsjoner. «Skogens perler» dukker så opp igjen i løpet av vinteren og blir til verdens beste syltetøy. Her er oppskriften:

Farfar spesial: Forhold: En kilo bær til en halv kilo sukker.

Hell frosne bær i en kjele og la de tine på middels sterk varme. Spre innholdet med en kniv slik at bærene tines mest mulig jevnt.

Når bærene har kokt i ca to minutter: Slå av platen og tilsett sukkeret.

Bland det hele godt sammen og fortsett å røre i ca. fire minutter.

Løft kjelen fra platen og rør ytterlige et minutt før du fordeler innholdet i rene glass og setter på lokk.

Fremgangsmåten passer til alle typer skogsbær og syltetøyet holder seg ca. to uker i kjøleskapet, – men blir trolig spist opp lenge før.

-Naturen gir meg veldig mye og det er hyggelig å ha noe å gi bort til familie og venner, sier Ismail Hussein. Den opprinnelige kyprioten flyttet til Halden i 1961 og har siden vært en både ivrig og uslåelig bærplukker. Så langt har sommerens innsats gitt til sammen ti kilo bær.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *