Opplevelser

REKO, – en godbit for alle

-Jeg har mast lenge, sier Rune Kluftrerud og smiler fornøyd. I vinter fikk han familien med på å melde seg inn i REKO- ringen. Siden har salget av gårdsis toppet alle forventninger. Bestilling og betaling foregår på nettet og varene leveres direkte til deg som kunde.

Elin, Rune og Jens Klufterud bytter på å levere i de ulike REKO-ringene.

Bamsrudlåven ved Mysen er en familiedrevet bedrift som rommer utleie av selskapslokaler, en egen gårdsbutikk og et mikromeieri med produksjon av italiensk inspirert is.
Bussturistme, firmaarrangementer, bryllup og større selskap har vært hovedinntektskilden de senere årene. I tillegg har familien solgt gårdsis gjennom dagligvare rundt Oslofjorden, Kaféer, Asko, Bondens marked og ulike matarrangementer.
Så kom koronaen og satte en stopper for alle store sammenkomster og offentlige arrangementer.

Medlemskap i REKO- ringen Askim og Mysen har sendt issalget rett til værs.

Bråstans
Familiebedriften består av far, Rune Klufterud, mor, Eva Klufterud og barna Ida Bamsrud, Jens Klufterud og Elin Klufterud. Nå ble det holdt familieråd.
– Vi er medlem i HANEN og BondensMarked som oppfordret oss til å starte salg gjennom REKO- ringen. Jeg har vært inne på tanken tidligere, men bremsen har vært på hos de unge. Med utleie av selskapslokaler fire til fem ganger i uken og et hønsehus fylt av 7500 frittgående høns, har det vært lange nok dager som det var.
Koronaen tvangs oss imidlertid til å tenke nytt, forteller Rune som endelig fikk testet ut netthandel via REKO- ring.

Bamsrudlåven ligger vakkert til ved Mysen.

Nettverksbygging
-Fordelen med REKO, er at du vet hva kunden vil ha. Salget er gjort opp på forhånd og selve utleveringen tar max en time, forklarer Elin.
– Det blir som en moderne torghandel, understreker Rune. – Mange tar med seg hele familien og ser på vareutleveringen som en opplevelse.

Koronatider til tross: Nettsalget av is erstatter nesten den tapte omsetning familien skulle hatt på selskapsarrangement.

Et pluss for alle

-Hva er fordelen for oss som kunder ?

-Den største fordelen er at du er garantert ferske, gode, lokalproduserte varer med 100 prosent sporbarhet. REKO oppsto som en protest mot monopolet til sterk kjøpemakt og for å sikre mangfold for kundene. Mange er så små at du aldri vil kunne finne produktene deres i butikk.
– Det ligger nok også litt idealisme hos mange av kundene. Prisene er stort sett de samme som i butikk, men du støtter lokale bønder og bidrar til kortreist mat. Tilbake får du en hyggelig handel og kanskje en oppskrift eller et godt råd på veien, sier Rune.

FAKTA:
Etablering av nettverkshandelen i Norge er en del av Norsk Bonde- og Småbrukarlag sitt prosjekt Matnyttig.

Les mer om REKO- ringen her.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *