Opplevelser

Bryggerhuset under låvetrappa

Tags:   

Det startet med en bursdagsgave og endte med mikrobryggeri under låvebrua. Gutta bak MikroMeyers Bryggerhus byr på håndbrygget øl med lokale smaker.

God stemning og mye latter under låvebroa.

Det er nesten så du kan lukke øynene og lukte deg frem under låvebroa på Svenneby Sag og Høvleri. Duften av malt korn og humle henger tungt i luften og innimellom sekker med malt og havre, putrer og koker det i store kar. Leif -Tore Martinsen har hentet rabarbra en liten kjøretur unna og er i full gang med neste produksjon.

Øl med lokal smak

Leif -Tore har tittel dagligleder og er den som spiller inn nye smaksideer.

-Øl med rabarbra smak?

I august er det nye ølet med rabarbrasmak klart til testing i butikk.

-Ja, hittil har vi kjørt mer tradisjonelle varianter. Nå er det på tide å være litt crazy, forsikrer han og forteller entusiastisk om hvordan det hele startet.

-Trond Haave Meyer fikk et sett hjemmebrygg til bursdagen som vi testet ut sammen. Innholdet på flaskene så ut som grumsete myrvann, men resultatet ble overraskende godt. Det var da vi begynte å leke med ideen: To år senere ble det første partiet med øl fra MikroMeyer Bryggeri solgt i butikk.

Trond Haave Meyers bursdagsgave ga inspirasjon til det hele.

Med bryggingen som hobby
Ingen av oss hadde spesiell kunnskap om faget, men vi startet forsiktig og har googlet og lest oss til masse underveis, forteller han videre. -Trond jobber på Svenneby sag og høvleri som lånte oss lokaler. Vi investerte i  en pilottank og startet med en egenkapital på rundt 70 000. Siden har vi bygget stein på stein.

Visjonen har vært klar: Vi skulle verken brekke nakken økonomisk eller jobbe så mye at damene våre gikk lei. Dette skal kun handle om å Ølbryggingen skulle kun være en hobby og et hyggelig påskudd til å gjøre noe sammen.

Ingen lønn
-Med unntak av det første året, har regnskapet gått i pluss. Vi får god drahjelp fra Svenneby, har lave faste utgifter og tar ikke ut lønn. Alle har faste jobber ved siden av, så alt overskudd har gått til å investere i nytt utstyr. Vi har utvidet fire ganger og kjøpt maskiner etter som økonomien har tillatt det.

Øl med sterk forankring i lokalhistorien.

Stor fanskare
Brygget går unna, forsikrer han. – Det hender vi får tilsendt bilder fra entusiaster rundt i landet. Vi har nok en egen menighet som er stolte over ølet fra bygda si. Det er også en del av hele visjonen vår: Å lage øl med solid forankring i lokalhistorien.

Håndbrygget øl fra Spydeberg

Fakta:
Det er Leif-Tore Martinsen, Trond Haave Meyer og Stein Morten Pedersen utgjør trioen bak MikroMeyer. Bryggerhuset produserer ca 14 000 -15 000 liter øl i året med et vareutvalg som består av rundt 10 til 12 sorter. Ølet selges i 20 butikker i Viken og gjennom Gulating som leverer rundt i hele landet.

Les mer om bryggeriet her.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *