Kaker Oppskrifter

Rabarbrapai

Tags:   

Når man er så heldig og får napp i nabolaget på om noen har rabarbra til overs, er det duket for noe av det beste jeg vet: Rabarbrapai. Denne oppskriften er både enkel og rask å lage. Resultatet? Syrlig og syndig godt.

Du trenger:

Fyll:

  • 6-7 rabarbrastenger
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • ½ dl potetmel.

Deig

  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 150 gr smør (rett fra kjøleskapet)
  • 1-2 ss iskaldt vann.
Ingen grunn til å forlenge ventetiden: Paien smaker nydelig som lunken.

Sett ovnen på 200 grader.

Bland ingrediensene til deigen i foodprosessoren . Kjør innholdet til det  klumper seg til deig.

Klem deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Skrell og kutt rabarbrastengene i ca. 3 cm store biter og vend dem i blandingen av vaniljesukkeret, potetmel og sukker.

Hell blandingen i paiskallet og stek det videre i 25-30 min.

Server gjerne paien med vaniljeis eller vaniljesaus.

Rabarbra er egentlig en grønnsak men spises som frukt.

«Av vei, jeg vil opp.» Sa Rabarbraknopp.
Så sprengte han på med sin røde topp.
Men jorda sa stopp: «Du får ta det med ro nå, Rabarbraknopp!»
«Gi plass, jeg vil opp,» sa Rabarbraknopp,
han svulmet av styrke, så rød som en sopp,
«pass på, jeg vil opp, jeg kvesser min topp,
jeg kjenner at våren gror i min kropp.»
«Heisan og hopp,» så stikker han opp,
nå hilser han glad med sin røde topp
og fuglene kvitrer i sluttet tropp:»Velkommen hitopp,
velkommen, velkommen, Rabarbraknopp!»
Elsa Beskow

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *