Opplevelser Oppskrifter

Søtt på kino

Afternoon Tea, Fredrikstad

Tags:      

På jakt etter annerledes filmopplevelser? I Fredrikstad kan du få servert Afternoon Tea med porsjonskaker bakt av kinoens egne ansatte. Sirlig utformede cupcakes, brownies, macroner og biscotti. Porsjonskaker med ostekrem og bærcoulis og pikekyss med smak av lakris og passionsfrukt. Snakk om smykkekaker!

Afternoon Tea, Fredrikstad
Brownies med sikker signatur av Ann Cathrin Eliassen,
Smakfullt og vakkert
Afternoon Tea, Fredrikstad
Grete-Iren Pahle og Ann Catrin Eliassen er mesterne bak bakerverket.

Selvlært

Jeg har alltid likt å bake og å prøve meg på nye oppskrifter, forteller Ann Catrin Eliassen som ellers jobber i billettluken. – Først gjærbakst, så mer porsjonskaker med ulike teknikker.

Da kinosjefen spurte om hun ville arrangere Teaparty i forbindelse med en forestilling, var hun ikke vanskelig å be.

Mer godt i vente

En forestilling har blitt til tre, og nye kommer utover våren. Denne gang med hjelp fra Grete-Iren Pahle. – Det tar mye tid så det er godt å være to både om bakingen og det praktiske, forsikrer hun. – Macronene kan lages i god tid og fryses. Resten av kakene kan tidligst lages dagen før. – Det går nok fort  med 12- 14 timer på lørdagen med å bake og pynte.

Det er flere kinoer i landet som arrangerer kinoforestillinger i kombinasjon med Afternoon Tea. Fredrikstad kino er trolig den eneste som har ansatte i billettluken som baker alt selv.

Et lite melisdryss må til.

Her har du oppskrift på brownies med saltsmak og ostekrem:

  • 75 gr smør
  • 50 gr mørk sjokolade
  • 1 egg (romtemperert)
  • 70 gr sukker
  • 40 gr brunt sukker
  • 1 liten ts. salt
  • 10 gr kakao
  • 30 gr hvetemel

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 160 gr varmluft (175 gr vanlig ovn)
  • Smelt smøret i en kjele og smelt så sjokoladen i smøret.
  • Visp lett sammen egget med strøsukker og farinsukker.
  • Bland i sjokolade og smøir i egg go sukkerblandingen.
  • Bland mel, salt , kakao og sikt det ned i de andre ingrediensene. Rør om.
  • Stekes midt i ovnen i 13 minutter. Spray formene med litt formfett ( 6 -7 runde silikonformer).

Sjokoladekrem og dekor:

  • 75 gr smør
  • 3 ss kakao
  • 200 gr melis
  • 150 gr kremost, naturell

Slik gjør du:

Kjør smøret i kjøkkenmaskinen med en K- spade til det er kremet. Sikt i kakao og melis og kjør til alt er godt blandet.

Tilsett så kremosten og kjør det til du har en luftig og jevn krem. NB! Pass på at du ikke kjører den lenger enn nødvendig, for da kan kremen skille seg. Pynt med jordbær og gullkuler med saltlakris.

Smykkekake med himmelsk smak av lakris.
Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *