Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet tiffany ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/functions.php on line 6121
Aniskringle – Trude Henrichsen
Gjærbakst

Aniskringle

Hvetekringle

Tags:    

Aniskringle er noe for deg som elsker lakris! Her er en oppskrift på saftig hvetekringle med smak av lakris. Strø over et raust dryss med hakkede mandler, pynt med melisglasur og festen er i gang.

Du trenger:

  • 500 gr hvetemel (spar noe til utbaking)
  • 75 gr sukker
  • 25 gr gjær
  • 50 gr smør
  • 3 1/2 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts anis
  • 1 ts kanel
  • rosiner
  • hakkede mandler
  • melisglasur

Slik gjør du:

Bland mel, sukker, kanel, salt, anis og tørrgjær. Spar noe av melet til utbaking. (La deigen heller være for løs enn fast.) Smelt smør, tilsett melken og hell væsken i det tørre (pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader). Bland det hele godt, og la deigen heve ca. 1 time.

Tilsett rosiner, form deigen til en kringle og la den etterheve mens ovnen varmes til al 225 grader. Pensl med pisket egg og strø over et raust lag med hakkede mandler. Stekes ca. 14 minutter midt i ovnen på ca. 225 grader,

Pynt med melisglasur (melis pisket i eggehvite).

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *