Gjærbakst

Aniskringle

Hvetekringle

Tags:    

Aniskringle er noe for deg som elsker lakris! Her er en oppskrift på saftig hvetekringle med smak av lakris. Strø over et raust dryss med hakkede mandler, pynt med melisglasur og festen er i gang.

Du trenger:

  • 500 gr hvetemel (spar noe til utbaking)
  • 75 gr sukker
  • 25 gr gjær
  • 50 gr smør
  • 3 1/2 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts anis
  • 1 ts kanel
  • rosiner
  • hakkede mandler
  • melisglasur

Slik gjør du:

Bland mel, sukker, kanel, salt, anis og tørrgjær. Spar noe av melet til utbaking. (La deigen heller være for løs enn fast.) Smelt smør, tilsett melken og hell væsken i det tørre (pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader). Bland det hele godt, og la deigen heve ca. 1 time.

Tilsett rosiner, form deigen til en kringle og la den etterheve mens ovnen varmes til al 225 grader. Pensl med pisket egg og strø over et raust lag med hakkede mandler. Stekes ca. 14 minutter midt i ovnen på ca. 225 grader,

Pynt med melisglasur (melis pisket i eggehvite).

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *