Opplevelser

REKO for REttferdig KOnsum

Tags:    

Thale K. Braaten Hoff er en av initiativtakerne bak REKO-ringen i Askim og Fredrikstad, og selger eksklusivt geitekjøtt du aldri vil få tak i på et kjøpesenter. Handelen foregår via FaceBook og er et salgsfenomen uten mellomledd hvor hundre prosent av salgssummen går tilbake til bonden.

Boergeiter gir gourmetkjøtt med smak av vilt og kalv.

-Vi er småskala produsenter og kan ikke konkurrere med priser på Rema 1000, sier Thale som sammen med mannen Geir Hoff, driver Sandem gård i Spydeberg. For fem år kjøpte de rundt nitti Boergeiter og selger nå kjekjøtt og skinn av ypperste klasse. Boergeit er en spesielt kjøttrik rase med opphav fra Sør –Afrika, avlet for kjøttproduksjon.

Ingen fast meny

Det finnes rundt 40 REKO -ringer i Norge. Thale Braaten Hoff er en av initiativtakerne i Askim og Fredrikstad.

REKO -ring er en genial måte for forbrukerne til å nå oss, – samtidig som det er en unik mulighet for oss til å få solgt våre produkter uten noe fordyrende mellomledd. Det handler om kortreist, kvalitetsmat rett fra produsentene. Bestillingen foregår via FB og varene leveres til avtalt tid, – som regel rett fra bagasjerommet på en parkeringsplass. Vareutvalget følger årstiden på de ulike gårdene. Alle produsentene skal være godkjent av Mattilsynet og du skal selv ha produsert varene dine. 

Det er noe eget ved å kjøpe maten rett fra bonden.

Bli med i ringen

Utleveringen foregår hver 14. dag og alt skjer i løpet av en halvtime. –Det sparer oss for tid og gir oss i tillegg mulighet til å slå av en hyggelig prat med kundene våre, sier hun og oppfordrer både produsenter og kunder til å bli medlem av REKO ring.

FAKTA:

Ideen om å etablere et matnettverk der forskjellige lokalmatprodusenter annonserer sine varer i en felles FB gruppe, stammer fra Finland. Første norske REKO ring ble etablert i 2017. I dag finnes det rundt 40 REKO ringer spredd over hele landet. Overlevering av varene gjøres til avtalt tid og sted, og kjøp og salg foregår i FB gruppen. Det er ca. 450 produsenter som er tilknyttet ulike REKO ringer i landet. (Kilde : Dagbladet)

Etablering av REKO-ringer i Norge er en del av Norsk Bonde- og Småbrukarlag sitt prosjekt Matnyttig.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *