Blir du heller aldri lei eplekake? Denne oppskriften stammer fra Kronen Gaard Hotel i Sandnes og inneholder små grep som gjør den ekstra saftig og god. Den passer, som eplekaker flest, perfekt til is eller krem, – og spanderer du en dæsj med cognac over kakestykket, er du snart et skritt nærmere himmelriket.
Ingredienser:
- 200 gr hvetemel
- 100 gr sukker
- 150 gr smør
- 2 egg
- 2 ss rømme
- 1 ts bakepulver
- 3 store epler, helst syrlige, norske.
- Pluss et dryss med sukker og kanel
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 165 grader.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Smelt smør i en kasserolle og rør forsiktig i rømmen. Rasp et eple og vend det inn i røren (dette er hemmeligheten som gjør den ekstra frisk og saftig).
Bland mel og bakepulver og rør så melblandingen og smørblandingen vekselsvis inn i eggedosisen med en slikkepott.
La røren få godgjøre seg en liten stund mens du skreller og deler epler i tynne skiver. Hell så blandingen i formen (24 cm) , stikk eplene ned i røren og strø over et dryss med kanel og sukker.
Stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Dette er en mektig kake som holder lenge og som er fin å fryse.