Oppskrifter Snadder

Plommechutney full av godbiter

Tags:     

For deg som er glad i viltkjøtt og oster med personlighet, byr denne oppskriften på hyggelig følge. Plommechutney er enkel å lage og full av smak, men den trenger å godgjøre seg noen uker før den virkelig er i sitt ess. Oppskriften stammer fra Trines Matblogg.

Du trenger

  • 1 kg plommer i biter
  • 3 epler i biter
  • 100 gr rosiner
  • 1 rød løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts ingefær, fersk, revet
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 kanelstang
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1/2 ts salt
  • ca. 350 gr brunt sukker (mengden er avhengig av hvor søt/syrlig frukten er, så smak til underveis)

Ha alt i en kjele og gi det hele et forsiktig oppkok under omrøring. La det småkoke uten lokk ca. en times tid, til blandingen begynner å tykne noe.

Rør om av og til.

Smak til med mer sukker om nødvendig før du fjerner kanelstangen og fyller blandingen i rene, varme glass (Bruk en sølvskje til å lede varmen) og sett umiddelbart på lokket.

Avkjøl chutneyen før du setter glassene kaldt og mørkt.

Smaken sitter best etter at chutneyen har fått godgjort seg 2-3 måneder på et kalt og mørkt sted, men den kan også nytes nylaget.

Med andre ord: Lager du den når de norske plommene er på sitt beste, – har du hyggelige vertinnegaver når julen kommer J

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *