Kaker Oppskrifter Ukategorisert

Milanokake, – kremkaka uten krem

Tags:     

Milanokake har tydelig høstet mange sultne og interesserte blikk, der den lå bak glassveggen i bakeriet på Eidsvoll Verk på slutten av seksti tallet. – Milanokake var noe av det gjeveste du kunne få, forteller Oddny Myhrer. – Den var som selve kremkaka uten krem.

Det er morsomt med kakeminner. Setter du en fyrstekake på bordet, er garantert praten i gang.  Rullekake har noe av den samme effekten. Snakker du med folk som husker bakeren på Eidsvoll Verk, er det Milanokake som gjelder.

 – Å være med mor til bakeren og kjøpe brød, var alltid forbundet med en viss forventning, forteller Oddny Myhrer som vokste opp på tettstedet nær Eidsvoll. – I disken var det nemlig en spesiell kake fylt med bringebærsyltetøy og toppet med melisglasur og knasende strøssel.  Å få med seg en papirpose med Milanokake hjem, var selve lykken!


Du trenger

  • 300 gr hvetemel
  • 100 gr melis
  • 200 gr smør i biter
  • 2 ts vaniljesukker
  • ½ ts bakepulver
  • 2 eggeplommer (1 egg)
  • Evnt litt vann

Bringebærsyltetøy

Glasur, melis

Slik gjør du:

Sett ovnen på 190 grader.

Bland alt til mørdeig i kjøkkenmaskinen. Klem den litt flat og la den hvile en time i kjøleskapet.

Kjevl ut i to store leiver (ca. 5 mm tykke). (Legg deigen mellom to bakepapir når du kjevler, så henger ikke deigen seg så lett fast)

Stekes på bakepapir midt i ovnen i 10-12 minutter. Pass på som en smed slik at den ikke brenner seg.

Ta den ut når den virker halvstekt.

Avkjøles

Legges sammen med et lag bringebærsyltetøy i midten. Skjæres i rektangulærer. Melis glasur (For å få en blankere glasur, bland gjerne melisen ut i melk) og strøssel.

Kaken kan gjerne fryses.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *