Opplevelser

Stuekonsert med Cornelis ballader

Stuekonsert.Cornelis

Tags:  

Jeg sitter på første rad i min egen stue og har akkurat ønsket musikkduoen Stine Solberg Løvdal og Peter Wemø velkommen. Stolradene rundt meg er fylt med familie og venner og stemningen er preget av glede og forventning. 

Amalie har pyntet kanelboller med bilder av Cornelius Wresviijks hode og den mannlige delen av familien har gått i skytteltrafikk med stoler fra garasjen og naboen.  Lyskulene har fått plass på veggen som en ramme rundt vår provisoriske scene og på kjøkkenet er det gjort klart til selvbetjening med kaffe, vin og kaker. På programmet står Cornelis ballader.  

Peter Wemø stemmer gitaren og snart sitter vi som badet i taktfast sang. Det er tid for nok en huskonsert på Greverud og jeg føler meg både takknemlig og privilegert der jeg sitter omringet av gode venner og Cornelius Wreesviijks kjente og mer ukjente melodier.

Myke ballader, sterke protestviser, underholdende anekdoter og vakker sang. Treffsikre tekster skaper spontan latter og Peters historier om den nederlandsk-svenske trubaduren, gir saftig krydder til innholdet og ny kjennskap om Wresviijks turbulente liv.

Stuekonsert.CornelisDet gir en helt spesiell følelse å sitte så tett inn på musikerne. Sangen, musikken, stemmene, – alt kjennes så personlig og nært. Peter og Stine veksler på å synge sammen og hver for seg. Stemmene utfyller hverandre på en sart og fin måte, men er også fylt med glød og kraft når tekstene krever det. Sanger til støtte for de små i samfunnet og sanger om kvinner og kjærlighet. Her er kjente melodier som har fulgt meg siden barndommen og mer ukjente varianter som vekker lysten på å bli kjent med flere.

Jeg titter meg diskret rundt for å se hvordan konserten blir mottatt. Alderen på kveldens publikum spenner fra 23 til over 80. Noen sitter med lukkede øynene som om de er på en egen reise i musikken, andre nikker gjenkjennende til teksten og følger rytmen med foten.

Og når vi så alle stemmer med i allsang, er det som en egen varmebølge har nådd Greverud, – midt i februar.      

Fakta om Stine og Peter:

Peter er svensk kulturarbeider som har gjort nordmann av seg, og som er en av de store tradisjonsbærerne av svenske og nordiske viser. Med røtter i svensk jord og oppvekst bare et steinkast fra havet, oppflasket på Taube, Adolphson og Vreeswijk, har viseskatten spilt en stor rolle for hvordan han selv har valgt å tonesette, tolke og skape sin egen musikk. Tredve år på nordiske scener og tretten år som programvert og produsent i Sveriges Radio har gitt ham et hav av anekdoter å øse av.

Stine er en erfaren sanger som er mest kjent som en av pigene i Grunnesund Pigekor.

Huskonsert i private hjem, er opprinnelig en eldgammel tradisjon som har vært så godt som glemt i flere år. Kontaktinfo til musikkduoen er:  peter@wemo.no eller mobil: 47262598

    2 COMMENTS

  • Sigrun Lia 15. oktober 2019 Reply

    For en fantastisk idé! Hva koster noe sånt?

    • Trude Henrichsen 17. oktober 2019 Reply

      Ja, det er en kjempeide, – så god stemning og så flinke folk. Anbefaler at du kontakt med Peter Wemø direkte via FB. Masse lykke til!!

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *