Oppskrifter Snadder

Chai for kalde dager

Chai

Tags:      

Chai er som skapt for kalde vinterdager. Dropp ferdige poseblandinger, – her får du oppskrift på indisk te laget på fersk ingefær og kardemommefrø. Den tar litt ekstra tid å brygge, men gir en fantastisk lukt på kjøkkenet og en herlig og fyldig smak.

Oppskriften har jeg fått av min venninne Lisbeth. Utallige familiebesøk og ferier i India har gjort henne til en mester i det indiske kjøkken. Dette er en variant av chai som garantert varmer både kropp og sjel.

Gjør så her:

  • 1 ¾ krus med vann kokes opp med 3 skiver fersk ingefær (ca. 0. 5 mm tykke). La det koke et par minutter.
  • Ha i to poser med sterk te, – gjerne Assam. Kok dette et lite minutt,
  • Hell i ¾ krus med helmelk og la det koke opp. Hvis teen ser litt for lys ut etter din smak, så la det koke littegrann. Er den for mørk: Ta i litt mer melk og la det koke opp.
  • Tilsett til slutt 8 knuste kardemommekapsler og rør rundt en gang og søt med sukker etter ønske.
  • ChaiTips:

Det går også an å bruke tre nellikspiker eller ½ ts fennikel frø istedenfor ingefær for å få en annen smak, men kardemomme hører med.

Er du på jakt etter flere varmende oppskrifter fra India: Sjekk ut Lisbeths indiske kikertsalat her. 

 

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
49Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *