Kaker Oppskrifter

Kanelstjerner med touch av München

Kanelstjerne

Tags:    

For meg er kanelstjerner symbolet på tysk Gemütlichkeit som Weihnachtsmarket, Glühwein, Bratwurst, klokkespill, og dekorerte boder bugnende av fristelser.  Første gang jeg smakte «Zimtsternen» var nemlig som Aupair i München. Å besøke julemarkedet på Marienplatz med frasende pølser, dampende varme drikker, kaker, nøtter, marsipan og håndlagd julepynt og munnblåster kuler, var som å stige inn i et eventyr full av glitrende lys, forlokkende dufter og spiselige fristelser.

Fremdeles synes jeg det er noe eventyrlig over å besøke de tyske Weihnachts  – og Christkindlmarkedene og fremdeles er den litt seige kransekakelignende stjernen med smak av kanel, en av mine aboslutte julekakefavoritter. Nå har jeg endelig sikret meg oppskriften 🙂

Kanelstjerner

  • 2 eggehviter
  • 125 gr melis
  • 1 ts støtt kanel
  • 150 gr mandler malte

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene stive. Rør inn melisen og ta av 3 spiseskjeer til glaseringen.

Tilsett kanel og mandel massen. Sett deigen ca 20 min i fryseren (slik at den blir lettere å kjevle ut).

Kanelstjerne

Kjevle så deigen ut på bakebordet. Noen kjevler ut på sukker, andre bruker melis. (Etter å ha brukt opp tålmodigheten på at deigen festet seg til kjevla, la jeg en passelig deigklump mellom to lag gladpack, klappet deigen flat med hendene og dro lett kjevlen over  til slutt. ) Er deigen klebrig, er det også et godt tips å spe med malte mandler til den blir fastere å kjevle ut.

Stikk så ut stjernene, pensle dem med glaseringen og stek de ca 15 minutter midt i ovnen på 140 – 150 grader (til glasuren er tørr).

Fakta:
Det finnes julemarkeder over hele Tyskland. Her kan du lese om mitt besøk på Hamburger Weihnachtsmarkt.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *