Kaker Kaker

Muffins,- uten noe videre muffins

Muffins er raske å lage og finnes i et utall varianter. Med denne enkle grunnoppskriften er det bare å gyve løs på huset syltetøykrukker. Her har jeg brukt raust med blåbærsyltetøy, – uten noe videre muffins.

Det sies at forskjellen mellom muffins og cupcakes er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform, – uten at jeg blir noe klokere av det. For meg er cupcakes en fryd for øyet, mens muffins er en gave til ganen uten altfor mye toppings og stas.  

 

Ingredienser:

  • 125 gr smør
  • 1.5 dl sukker
  • 2 egg
  • 4.5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukkker
  • 1.5 dl melk
  • 4-5 rause spiseskjeer blåbærsyltetøy.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk smør o g sukker hvitt. Tilsett eggene, – ett om gangen. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og ha det i røren. Tilsett tilsuttt melken og 4 – 5 rause spiseskjeer med blåbærsyltetøy.  

Fylles ¾  full i muffinsformer og stekes ca. 14- 17 minutter midt i ovnen. Sjekk med en bakepinne. Steketiden varierer alt etter som hvor mye du har i formene.

Muffins er fine å fryse, – skjønt hos oss kommer de sjeldent så langt 🙂

 

    4 COMMENTS

  • Amalie 26. september 2018 Reply

    NAAAM! Jeg vil ha når jeg kommer hjem!!

  • May Anita 25. november 2018 Reply

    Gjett om jeg ble glad når det første jeg finner her inne er denne oppskriften! Fikk nemlig servert disse av Erol til kaffen i dag, og de var utrolig gode og saftige! Disse skal definitivt lages veldig snart 🙂

    • Trude Henrichsen 26. november 2018 Reply

      Så inspirerende og hyggelig kommentar May Anita 🙂 Hjertelig takk og lykke til med bakingen! Håper du snart stikker innom igjen og at du finner flere fristelser her på bloggen!!

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *