Nytt og nyttig

Matlaging til selskap og inspirasjon

Pekka og Ivar Eriksen

– Dette smakte virkelig godt, forsikrer Ivar Eriksen og klapper Per Christian Tøstie fornøyd på skulderen. Gjennom firmaet Sosial matlaging, får han inspirasjon til nye retter og ikke minst en god prat mens ukens middager tilberedes i fellesskap. Og det hjemme på hans eget kjøkken.

Per Christian Tøstie, har jobbet som kokk i mer enn en mannsalder. Med dype røtter i det franske kjøkken, var han blant annet først ute i Norge med et franske Crêperie. Siden har han vært i restaurantbransjen og drevet privat catering. Nå kombinerer han sin kjærlighet til mat og eldre mennesker gjennom sitt firma «Sosial matlaging».

Hos mange eldre er det ikke tilgangen på mat som er problemet, men det er matgleden som er borte, sier Per Christian Tøstie.

Stort hjerte for eldre mennesker

–Helt fra jeg var liten, har jeg elsket å være sammen med eldre og å lytte til deres historier, forteller Tøstie. – Ideen til Sosial matlaging er en kombinasjon av dette, og behovet for mange enslige, eldre for å få i seg nok og riktig ernæring. Mange er ensomme og sliter med matlysten.  Dette er en tjeneste hvor jeg kommer hjem og lager mat sammen med den enkelte. Dette er ikke noe matkurs, men en tjeneste bygget på samarbeid og god prat. Vi skal ha det hyggelig og utveksle tips og erfaring mens vi tilbereder ukens måltider.

Pekka og Ivar Eriksen

Ivar Eriksen har avtale to timer hver tredje uke med Sosial matlaging. Å lage mat sammen med Per Christian Tøstie gir både glede og inspirasjon.

 Drahjelp til matglede

–Jeg vil gjerne ha noen sausetips av deg, sier Ivar som er i full gang med agurk salaten. – Hvordan har du det forresten med thailandsk mat?

Selv setter han pris på god mat, men forteller at matlysten de siste månedene har avtatt. – Jeg har mitt faste repertoar og ønsker inspirasjon. Ikke minst setter jeg pris på den sosiale biten, – det å lage mat sammen.

Pekka og Ivar Eriksen

Enkelt og godt: Stekt laks med sandefjordsmør, poteter og agurksalat.

Ingen tradisjonell hjemmetjeneste

Han dekker bordet mens duften av nystekt laks brer seg i rommet. Praten har blitt avløst av latter og kjappe kommentarer. Det hersker nesten feststemning da vi slår oss ned rundt middagsbordet. Det slår meg hvor langt unna den tradisjonelle hjemmetjenesten dette er. Her er det ingen ferdigmat eller lyd av mikroovn som varmer opp ferdige, oversaltede retter i en fei.

Laks, sandefjordsmør og agurksalat, – enkelt og godt og laget i samarbeid.

Middagen for de neste tre dagene ligger nå ferdig tilberedt og vakuumert i kjøleskapet. Og ikke minst har det vært noen oppfriskende og givende timer.

Det er noe engasjerende og livgivende med det å lage mat sammen. Dessuten er det godt å ha noe godt å glede seg til …

Fakta:

Pekka og Ivar Eriksen

Sosial matlaging er en unik tjeneste hvor kokken kommer hjem og lager god, næringsrik mat, basert på den enkeltes behov. Maten lages sammen. Handlelisten settes opp i forkant og rettene bestemmes ut fra den enkeltes lyster og behov, – godt forankret i det ernæringsmessige.

Timeprisen er 500. Les mer om Sosial matlaging her. 

 

 

 

 

 

    2 COMMENTS

  • Fridthjof T. Platou 20. august 2018 Reply

    Fantastisk ide, men hvordan er responsen?
    Dett må jo være midt i blinken for å kunne spre seg!

  • Trude Henrichsen 29. august 2018 Reply

    Hei Fridthjof. Ja, er ikke dette en glimrende idè !! SIden dette er relativt nyetablert, vet jeg ikke hvordan responsen har vært. Måtte det bli et tilbud til alle enslige, hjemmeboende som ønsker det.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *