Opplevelser

Pilegrimsleden, – for glade vandrere

Tags:

Noen ber om plaster, andre om en kald øl. Pilegrimer er alle slags folk med felles nevner at de liker å gå, forteller Sissel Eldal og serverer rømmegrøt og flatbrød. Mannen fra Tyskland rynker på nesa og protesterer høylydt til konen som tilslutt får overtalt han til å smake. Før han går tilbake til rommet har han hentet seg to porsjoner og priser maten til avskjed.

Tradisjonskost

Munkeby Herberge har vært et naturlig stoppested for pilegrimer i mange hundre år.  St. Olavsleden går fra Sundsval i Sverige til Nidaros og er lagt opp med rundt to mil mellom hvert overnattingssted. Hos Sissel og Håkon kan du sove på stabburet eller i etasjen under fjøset som i dag er selskapslokale. I tillegg til overnatting og selskap driver paret egg og kornproduksjon. I gårdsbutikken får du kjøpt kaffe, brus og hjemmebakte kaker til hyggelige priser og håndarbeidsprodukter fra lokale produsenter.

Munkebyherberge            Munkebyherberge

Et sosialt møtested

–Interesser for pilgrimsvandring øker fra år til år. En tilbakemelding vi stadig får, er at det er så stille og fredelig. Folk kan gå i mange timer uten å møte andre. Pilgrimsleden går på stier gjennom et kulturlandskap som er helt enestående. For mange er det en unik måte å oppleve andre steder og kulturer. Både Sissel og jeg hegner om tradisjoner og historier både i bygningene, men og i matserveringen. Her får du hjemmelaget mat med fokus på råvarer fra områdene omkring, forteller Håkon Fiskvik.  – Tidligere i dag hadde vi et amerikansk selskap til slåttegraut. Det er ikke alle navnene på rettene det er like lett å oversette, men det er moro å servere mat med lange norske tradisjoner.

Munkebyherberge

Les mer om Pilegrimsleden her. 

Og om Munkeby Herberge, her.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *