Oppskrifter Snadder

Kirsebær og sursyltede smaksbomber

Kirsebær

Tante Kari bodde i et koselig hvitmalt hus med blondegardiner og en hage full av gamle stauder, peoner, rosebusker, valmuer, frukt og bær. En av sommerens hyggeligste tradisjoner var å plukke kirsebær hos henne.  Selv om hun etter hvert fikk vondt for å gå, var hun aldri langt unna med stokken hevet for å peke ut oversette bær.

Utfordringen var bare: Hva kunne de brukes til? Likør er ingen favoritt her i huset og kirsebærsausen jeg la i fryseren med ambisjoner om ekte Ris a la mande, – ble som oftest glemt når julen kom. Men så fikk jeg smaken på sursyltetede smaksbomber med kirsebær.

Fremgangsmåten er enkel og resultatet holder seg «til evig tid». Sursyltede kirsebær passer ubeskrivelig godt til viltretter og lune middager når nettene blir lange.

Sursyltede kirsebær:

  • 1 kg kirsebær
  • 600 – 700 gr farin
  • 6 hele nellik
  • 1 kanelstang
  • 2 dl eddik (7 %)

Legg bær og sukker lagvis i en kjele. Fordel krydderet og slå over eddiken.

Kok bærene ca. 15 minutter. Legg dem over i et varmt glass.(Sølv er varmeledende, – du kan også bruke det men husk at det må stikke over glasset.) Kok inn laken til den blir litt tyktflytende og slå det over bærene.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
62Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *