Gjærbakst

Kringevrider Bollesen

HVetekringle

Denne kringla er en variant av vanlig bolledeig fylt med kanel, sukker, smør og rosiner. Den er klippet med saks og bøyd annen hver en i en ring. Spises helst lunken med litt melis på toppen. Er du klar for nye hvetebrødsdager?

Her har du oppskriften:  

  • 500 gr hvetemel (hold tilbake noe til utbakingen).
  • 50 gr sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • ½ ts salt
  • 25 gr gjær
  • 50 gr smeltet smør
  • 3,5 dl lunken melk.

 Gjør så her:

Bland det tørre i det våte. Det er bedre at deigen er for løs enn for tørr. La den heve ca. 30 minutter og kjevle den ut til en ca 20 mm tykk deig. Strø over raust med smeltet smør, sukker, og kanel og rosiner. Rull den sammen i en pølse og brett den i kringleform.

Klipp med saks og bøy annen hver en i ringen.

Etterhev mens ovnen varmes til 225 grader. Pensle med sammenpisket egg og stek den midt i ovnen ca. 15 min. (hold et øye med stekingen). I denne versjonen har jeg pyntet raust med melis og hakkede valnøtter. 

Og for den som aldri får nok av gjærbakst: Her er linker til flere saftige oppskrifter:  

Nystekte boller som svar på ekte hygge

Heidis lettvinte wienerbrød

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *