Kaker

Formkake med bananer, kaffe, sjokolade og nøtter.

Søker du etter banankake på nettet, får du ofte oppskrift på «en god restekake». Denne varianten er så mye mer enn det. Jeg vil heller si at den er så god at modningen av bananene er vel verdt å vente på. Dessuten er den både holdbar, lett å transportere og perfekt å fryse.

Jeg vil med dette gi alle banankakeoppskrifter en oppgradering: Banankake er nemlig noe av det beste jeg vet.

 

Her er oppskriften:

  • 150 gr smør
  • 2 dl sukker ( gjerne 1 dl hvitt, 1 dl brunt)
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 4 dl hvetemel
  • 2 modne bananer
  • 1 ss kald kaffe
  • 100 gr mørk sjokolade
  • 50 gr valnøtter.

Sett ovnen på 175 grader.

Rør smør (romtemperert) og sukker hvitt. Tilsett egg, kaffe. hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel og bland alt godt.

Knus bananene med en gaffel og rør dem inn i kakedeigen.  Hakk sjokoladen og valnøtter med en kniv og bland alt godt sammen. Kle en liten brødform med bakepapir, og hell røren i formen. Stekes ca 145 gr midt i ovnen. (Sjekk med en bakepinne om den er gjennomstekt).

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
46Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *