Kaker Kaker

Havrekjeks med personlighet

Havrekjeks

Mine havrekjekser lyser hjemmelagd lang vei. Noen er tynne, andre tykke. Jeg er verken dreven med kjevla eller full av tålmodighet. Sitt noe særegne utseende til tross: Med denne oppskriften er bidraget sikret både til ostebordet og som noe godt til kaffen. 

Første gang jeg lagde disse havrekjeksene, var de på vei ut til fuglene. Mitt håndlag med kjevla bar ikke akkurat strålende resultat: Kakene ble både klumpete og langt fra forestillingen om Sætre kjeks. Smaken var det derimot heldigvis ikke noe i veien med. Dessuten: Av flere grunner har de lang holdbarhetstid. 

  • 150 gr store havregryn
  • 175 gr hvetemel
  • 50 gr potetmel
  • 250 gr smør
  • 50 gr rørsukker
  • ½ ts natron
  • 2 ½ ts hornsalt
  • 1 dl kefir

Legg ca. 125 gr av havregrynet i en bolle med vann og la de suge til seg væsken  i 10 min. Hell av restvannet.

Ha det tørre i en bolle sammen med mykt smør i biter og elt det sammen.

Bland alt havregrynet med natron løst opp i litt vann og kefirmelken. Elt det sammen til en deig og ha det over på bordet, godt strødd med hvetemel. Elt inn mel til deigen er god å jobbe med og lett å kjevle ut.

Kjevle ut deigen i så tynne leiver du kan, og stikk ut kjeksene med et glass. Flytt de over på stekebrettet med bakepapir og prikk dem med en gaffel. Havrekjeks

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 12- 16 minutter til de er lysbrune. Avkjøl på rist og oppbevares i boks.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *