Opplevelser

Perch’s Tea Room,  – tuftet på tradisjon og kvalitet.

Perchs

Det er alltid to ting jeg har prøvd å få handlet med meg hjem fra København: Det ene er skikkelig dansk rugbrød, – det andre er te i løsvekt fra Perchs. Nå har den ærverdige familiebedriften åpnet tesalong midt i Oslo. Her kan du nyte din Afternoon Tea, brygget på blader fra en ekte, kongelig dansk hoffleverandør.Perchs

Radene med gyldene tebokser er den samme som i København. Uniformene bæres med den samme stolthet og også her foregår all handel over disk. Teen veies på gammeldagse vekter og duften av te får en følelse av fryd og forventning til å bre seg gjennom kroppen. Utvalget rommer 150 blandinger.

Teens Champagne

– Te er en egen vitenskap, forsikrer butikksjef Louise Vedersø som kan vise til Masteroppgave om tilberedning av Afternoon Tea. – Du lærer hele tiden noe nytt. 

Perchs

Darjeeling regnes som teens champagne. Den vokser på Himalaya fjellene og i år har det vært et riktig godt år. Vi har hatt syv forskjellige first flush, – det vil si toppen av hva du kan få.

– Hva er det som gjør te så spesielt, sammenlignet for eksempel med kaffe?

– Te er mer hyggelig, forsikrer hun. – Kaffe kan du ta med deg i hånden og løpe. Te trenger tid for å trekke og nytes på en annen måte.

Tid til hygge

– Vi har bevisst ingen wifi og vi vil gjerne at folk legger bort mobilen og PC’n. Dette skal være et sted du kommer for å få en liten pause. Vi vil at folk skal ta seg tid til å hygge seg og være mer til stede. Du bestiller ikke en Afternoon Tea for å bli mett. Det handler mer om en helhets opplevelse. 

Perchs           Perchs

Perchs

Gode te-råd:

  • Lag te etter bruksanvisning. Trekketiden varierer, men det mest vanlige er mellom 4-6 minutter. Norge har lite kalk i vannet, – noe som gir bedre smak og noe lengre trekketid enn i Danmark. Husk å ta opp bladene, – blir de liggende for lenge, blir teen bitter.
  • Grønn te tåler ikke kokende vann. Kok opp vannet og la det avkjøles til rundt 80 grader. (Ca. etter fem minutter).
  • Tekanner av leire, er vanskelige å gjøre rene og er derfor et dårlig valg. Bruk helst tekanner som tåler oppvaskmaskin.  
  • Te skal nytes i vide, åpne kopper slik at du riktig får snus inn aromaen.

A.C. Perchs har eksistert i mer enn 180 år og er Europas eldste te-handler.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *