Kaker

Finske brød, – en skikkelig lekkerbisken.

Denne oppskriften stammer fra en av mine favoritt julebøker: Decemberdage av danske Dorrit Elmquist. Boken er en julekalender full av oppskrifter, tips og vakre historier, bygget opp over et nytt kapittel for hver dag.  

Mine kaker ble aldri så rette og fine som på bildet, så i år har jeg laget min egen julekakevariant som en hyllest til våre firbente venner.

  •  250 gr smør
  • 350 gr hvetemel
  • 125 sukker
  • 1 egg
  • 25 gr mandler
  • 2ss perlesukker

Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og elt det sammen. Rull deigen til ca ½ cm tykk leiv. Skjær ut kaker i størrelse ca 1 ½ cm. X 3 cm. Eller bruk pepperkakeformer og lag din egen variant.

Pensle med sammenpisket egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker.

Stekes til kakene ved 200 grader ca. 6-8 minutter midt i ovnen.

 

Del innholdet Share on Facebook80Tweet about this on TwitterEmail this to someone

    2 COMMENTS

  • Aud Cecilie Hartmark 26. november 2017 Reply

    Knallsøte, og sikkert kjempesøte! Jeg får bruke katteform, jeg da – siden katter er husdyra her i familien!

    • Trude Henrichsen 26. november 2017 Reply

      Ja, la oss starte en trend med alternative julekakeformer. Skal se kakene får flere ben å gå på! Ønsker deg en riktig hyggelig førjulstid og takk
      for hyggelig tilbakemelding, Cecilie !

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *