Gjærbakst Kaker

Heidis lettvinte wienerbrød.

Wienerbrød

Det tar litt tid før du kan sette tennene i disse godbitene, men det er det verdt! Heidis wienerbrød skal bakes ut direkte, men trenger så et par timer på å godgjøre seg før de er klare for stekeovnen.

Duften av nystekt gjærbakst, – smaken av kanel, sukker, nøtter og knasende mandler, – det er noe med kombinasjonen som gjør dette himmelsk godt!

Jeg har i hvert fall lært meg en ting: Det lønner seg å bake dobbelt porsjon.   

Heidis wienerbrød

  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 50 gr gjær
  • 3 ss sukker
  • 8 dl mel
  • 200 gr smør

 Fyll:

  • Smør,
  • sukker,
  • kanel
  • og hakkede mandler.

Smelt smør og ha i melk og egg. Bland så inn resten av ingrediensene.

Kjevle ut deigen direkte i et kvadrat på bakplaten og tilsett fyllet. Bruk en kniv eller ostehøvel til å dele  opp smøret. Rull det hele sammen og sett det til heving i to timer. 

 Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca. 8- 10 minutter. Pensle gjerne med et lag melis og server dem lune.

Del innholdet Share on Facebook64Tweet about this on TwitterEmail this to someone

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *