Tags: Gulrotkake
Mitt første møte med gulrotkake, var på et nattog til Bergen. Vi var en liten gjeng som dro tilbake til Fana Folkehøgskule etter høstferien og for å spare penger, var det sitteplass som gjaldt.
Vi hadde ikke kommet alt for langt ut av Oslo, før Torunn raust halte opp en isboks fra sekken. Innholdet viste seg å være hjemmebakt gulrotkake med ostekrem !! Jeg hadde aldri smakt maken. Det var noe med kombinasjonen av den saftige konsistensen, smakt av gulrot og kanel og ikke minst det tykke laget av ostekrem på toppen.
Siden dette møtet, har jeg alltid hatt en stor svakhet for gulrotkaker i alle slags varianter.
Gulrotkake på skinner
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ½ dl olje (nøytral)
- 4-5 dl rå, revne gulrøtter
Sett ovnen på 190 grader.
Pisk eggedose. Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Tilsett oljen og vend til slutt inn gulrøttene. Stekes på nederste rille i ca en time (sjekk med bakenål).
Glasur:
- 125 gr smør
- 200 gr kremost naturell
- 250 gr melis
- 1 ts vaniljesukker
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Ha i osten, vanijesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn.
Her er en annen fantastisk god oppskrift på gulrotkake, – med hint av jul.