Kaker

Saliggjørende god gulrotkake på skinner

Mitt første møte med gulrotkake, var på et nattog til Bergen. Vi var en liten gjeng som dro tilbake til Fana Folkehøgskule etter høstferien og for å spare penger, var det sitteplass som gjaldt.

Vi hadde ikke kommet altfor langt ut av Oslo, før Torunn raust halte opp en isboks fra sekken. Innholdet viste seg å være hjemmebakt gulrotkake med ostekrem!! Jeg hadde aldri smakt maken. Det var noe med kombinasjonen av den saftige konsistensen, smaken av gulrot og kanel og ikke minst det tykke laget av ostekrem på toppen.

Siden dette møtet, har jeg alltid hatt en stor svakhet for gulrotkaker i alle slags varianter. 

 Gulrotkake på skinner

  •  4 egg
  • 3 dl sukker
  •  3 dl hvetemel
  • 2 ts nattron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ dl olje (nøytral)
  • 4-5 dl rå, revne gulrøtter

 Sett ovnen på 190 grader.

Pisk eggedosis. Bland det tørre og  rør det inn i eggedosisen. Tilsett oljen og vend til slutt inn gulrøttene.  Stekes på nederste rille i ca en time (sjekk med bakenål).

Glasur:

  • 125 gr smør
  • 200 gr kremost naturell
  • 250 gr melis
  • 1 ts vaniljesukker

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Ha i osten, vanijesukker og resten av melisen og pisk  ostekremen jevn. 

 

 

 

Del innholdet Share on Facebook97Tweet about this on TwitterEmail this to someone

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *