Kaker

Wähe, – saftig plommepai med hilsen i fra Sveits

Weihe, plommepai

Hasselnøtter, kanel, fløte og saftige plommer på tynn bunn. Denne plommepaien er en salig opplevelse. Min årelange jakt kan endelig avsluttes. Her er oppskriften på ekte PflaumWähe, – fra Sol i Sveits:

Kle en paiform med bakepapir og legg i ferdigkjøpt paideig (eller butterdeig). Prikk bunnen med en gaffel.

Ta så:

  • 3 ss malte/hakkede hasselnøtter
  • 1 ts kanel
  • ca 600 gr. faste, blå plommer

Bland nøtter og kanel og fordel blandingen på deigen. Del plommene i to, fjern steinene og legg plommehalvdelene med snittflaten opp.

Rør så godt sammen:

  • 2 dl kremfløte
  • 1 egg
  • 1 ss mais- eller potetmel
  • 4 ss sukker

Hell blandingen over i formen og stek paien i ca 30 minutter, nederste rille (220 grader).

La Wähen/paien avkjøle på rist før du tar den ut av formen.

Sol (som har sendt meg oppskriften), er opprinnelig  fra Halden, men bor i Sveits og er godt kjent med landets tradisjoner. Hun skriver:

Før hadde prektige sveitsiske husmødre vaskedag på fredag. Da ble det ikke tid til å streve for meget med matlaging og en suppe med etterfølgende Wähe, ble ofte servert som aftensmat (tilsvarende vår middagsmat).

Så da er det bare å la seg inspirere……!

En Guete mitenand!

 

Del innholdet Share on Facebook106Tweet about this on TwitterEmail this to someone

    2 COMMENTS

  • Gro Rognerud 19. september 2017 Reply

    Spennende! Må prøves, enten det er vaskedag eller ikke! 😊

    • Trude Henrichsen 20. september 2017 Reply

      Ja, man må ta seg tid til litt annet enn å vaske også, Gro 🙂 Sånn innimellom….

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *