Kaker Kaker

Wähe, – saftig plommepai med hilsen i fra Sveits

Weihe, plommepai

Tags:    

Hasselnøtter, kanel, fløte og saftige plommer på tynn bunn. Denne plommepaien er en salig opplevelse. Min årelange jakt kan endelig avsluttes. Her er oppskriften på ekte PflaumWähe, – fra Sol i Sveits:

Kle en paiform med bakepapir og legg i ferdigkjøpt paideig (eller butterdeig). Prikk bunnen med en gaffel.

Ta så:

  • 3 ss malte/hakkede hasselnøtter
  • 1 ts kanel
  • ca 600 gr. faste, blå plommer

Bland nøtter og kanel og fordel blandingen på deigen. Del plommene i to, fjern steinene og legg plommehalvdelene med snittflaten opp.

Rør så godt sammen:

  • 2 dl kremfløte
  • 1 egg
  • 1 ss mais- eller potetmel
  • 4 ss sukker

Hell blandingen over i formen og stek paien i ca 30 minutter, nederste rille (220 grader).

La Wähen/paien avkjøle på rist før du tar den ut av formen.

Sol (som har sendt meg oppskriften), er opprinnelig  fra Halden, men bor i Sveits og er godt kjent med landets tradisjoner. Hun skriver:

Før hadde prektige sveitsiske husmødre vaskedag på fredag. Da ble det ikke tid til å streve for meget med matlaging og en suppe med etterfølgende Wähe, ble ofte servert som aftensmat (tilsvarende vår middagsmat).

Så da er det bare å la seg inspirere……!

En Guete mitenand!

 

Ps!
Har du flere plommer: Prøv også denne oppskriften på plommekake.

 

    2 COMMENTS

  • Gro Rognerud 19. september 2017 Reply

    Spennende! Må prøves, enten det er vaskedag eller ikke! ?

    • Trude Henrichsen 20. september 2017 Reply

      Ja, man må ta seg tid til litt annet enn å vaske også, Gro 🙂 Sånn innimellom….

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *