Kaker

På jakt etter plommepai

Plommer

En av høstens store gleder som student i Sveits, var når huseier fru Gauthard kom trampende opp trappen med plommepai. Hun var en hyggelig men myndig dame og det ga alltid et snev av fryktblandet fryd å banke på døren hennes for å betale husleia. Fru Gauthard ville gjerne vite hvordan det gikk  i vårt bokollektiv, om vaskerutinene ble holdt som avtalt, osv. Selve oppgjøret ble sirlig nedtegnet i en notatbok, akkompagnert av saktmodig jodling fra radioen.

Siden har jeg vært på jakt etter en oppskrift som kunne få frem den samme gode smaken av plommer og høst.

Plommekake

Jeg er fremdeles på leting etter fru Gauthards plommepai, men denne varianten av saftig plommekake er så absolutt en god start. Kaken serveres med bunnen opp.

Og du: Har du en god oppskrift på plommepai, – send meg den gjerne!

En Guete mitenand!

Plommekake

Her er oppskriften:

  • 10 – 15 modne plommer, mellomstore og fine
  • 100 gr smeltet smør, – gjerne Kviteseid
  • 3 mellomstore egg, 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel (Ikke noe bakepulver)
  • Og et strøs med melis på toppen.

Kjern ut plommene og del dem i fire. Legg dem i sirkel i bunnen av en springform (ca 22 cm.). Husk å smøre formen godt!

Visp egg og sukker i ca 3 minutter med miksmaster. Tilsett melet og rør til sist inn smeltet og avkjølt smør.

Hell forsiktig røren over plommene og steg kaken på nederste rille i ovnen ca. 35 minutter på 175 grader.

Avkjøl kaken før du forsiktig løsner den fra bunnen med en kniv.

Serveres opp ned med et dryss av melis.

Del innholdet Share on Facebook35Tweet about this on TwitterEmail this to someone

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *