Tags: bær chutney høst høsting rips
Chutney er et forfriskende alternativ til den mer tradisjonelle måten å bruke rips på. Denne varianten er dessuten rask å lage og er velegnet til markante smaksfølger som oster med lang fartstid og hot, asiatisk mat.
Her er oppskriften:
- 1 kg rips
- 5 ss rødvinseddik
- 4 stk hel kardemomme
- 2 stk hel allehånde
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts spisskummenfrø
- 4 stk hel nellik
- 1 stk hel kanel
- 250 g brunt sukker
Knus krydder i en morter. Kok opp rips, krydder, rødvinseddik og la det koke i ca. 20 minutter under lokk.
Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp så det ikke brenner seg. Ta ut kanelstangen og hell innholdet over på rene, varme glass. (Tipset er å stikke en sølvskje ned i glasset for å unngå at det sprekker) Lukk med tett lokk og oppbevar krukkene kjølig og mørkt.
Chutney er også velegnet som smaksforsterker når du trenger å gi en rett eller sausen et ekstra løft. Det finnes et utall varianter av chutney, – denne oppskriften er hentet fra Frukt.no
1 COMMENT
Så flott, Trude!