Snadder

Ripschutney , – smaksbomber som tåler en trøkk.

Ripschutney

Chutney er et forfriskende alternativ til den mer tradisjonelle måten å bruke rips på. Denne varianten er dessuten rask å lage og er velegnet til markante smaksfølger som oster med lang fartstid og hot, asiatisk mat.

Her er oppskriften:

  • 1 kg rips
  • 5 ss rødvinseddik
  • 4 stk hel kardemomme
  • 2 stk hel allehånde
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 4 stk hel nellik
  • 1 stk hel kanel
  • 250 g brunt sukker

Knus krydder i en morter. Kok opp rips, krydder, rødvinseddik og la det koke i ca. 20 minutter under lokk.

Tilsett brunt sukker og kok forsiktig opp så det ikke brenner seg. Ta ut kanelstangen og hell innholdet over på rene, varme glass. (Tipset er å stikke en sølvskje ned i glasset for å unngå at det sprekker) Lukk med tett lokk og oppbevar krukkene kjølig og mørkt.

Rips

Chutney er også velegnet som smaksforsterker når du trenger å gi en rett eller sausen et ekstra løft. Det finnes et utall varianter av chutney, – denne oppskriften er hentet fra Frukt.no

Del innholdet Share on Facebook25Tweet about this on TwitterEmail this to someone

    1 COMMENT

  • Toril OFG 17. august 2017 Reply

    Så flott, Trude!

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *