Opplevelser

En spire til Maaemo

Bergsmyrene gård

Tags:  

På Bergsmyrene gård får du kjøpt råvarer kokker fra Oslos stjernerestauranter knives om å få tak i. Utsalget er selvbetjent og gården drives på en måte som har fått TV selskaper som BBC og CNN til Hurumlandet     Bergsmyrene gårdBergsmyrene gård

– Disse skal til Maaemo. Ta en smak! Finn Dale Iversen kniper av en liten stilk med to skjøre blader og følger reaksjonen min med oppmerksomt blikk. Sammen med Evelyn Romer, har han drevet Bergsmyrene gård siden 1980 tallet, og det på en måte som har gitt heltestatus blant kokker og biodynamikere.

Bergsmyrene gård         Bergsmyrene gård

Bergsmyrene gård         Bergsmyrene gård

Gården drives biodynamisk, tuftet på Rudolf Steiners jordbruks lære om å være selvbærende. Resultatet har fått TV selskaper som BBC og CNN til Hurum for å lage egne dokumentarprogrammer om driften.

Bergsmyrene gård

Maaemo er Norges første restaurant med tre stjerner i Michelinguiden. Nå er det min tur til å få en smak av de ettertraktede vekstene. Den lille spiren er en såkalt «micro green» og ekstra rik på næring. Dette er  noe av det hotteste stjernerestaurantene kan få tak i.

Først kjenner jeg kun en mild plantesmak. Så er det som om det smeller til i munnen. – Sterk smak av pepperrot, du kjenner den, ja, bekrefter Finn og ler fornøyd.

Grønnsaker med personlighet

Bergsmyrene gård

Bergsmyrene gård

Selvbetjeningboden er bygget på tillit og har  døgnåpent fra mandag til lørdag. Jeg lar blikket vandre rundt fra kasser med løk , kål, mini-vekster, agurk og blomster, Her er det tomater i alle størrelser og fasonger, blottet for standard bestemmelser , -fulle av personlighet og smak. Håndskrevne lapper og plakater forteller hva varene koster. Betale kan du gjøre via vipps.

For en hyggelig handel og for noen smaksbomber: Det er nesten for godt til å være sant.

Bergsmyrene gård

Fakta:

Hver sommer strømmer et ti talls ungdommer fra inn og utland til gården for å jobbe for kost og logi, – og for å lære å dyrke jorden slik at den blir så godt som selvbærende.

Bergsmyrene gård

    2 COMMENTS

  • Aud Cecilie Hartmark 13. august 2017 Reply

    Mmm – dit må jeg dra! ? Akkurat sånne «goodies» er det jeg elsker mest, sååå fristende! ?

    • Trude Henrichsen 14. august 2017 Reply

      Så hyggelig å høre Cecilie. Takk for koselig tilbakemelding 🙂

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *