Tags: høsting markens grøde
På Bergsmyrene gård får du kjøpt råvarer kokker fra Oslos stjernerestauranter knives om å få tak i. Utsalget er selvbetjent og gården drives på en måte som har fått TV selskaper som BBC og CNN til Hurumlandet
– Disse skal til Maaemo. Ta en smak! Finn Dale Iversen kniper av en liten stilk med to skjøre blader og følger reaksjonen min med oppmerksomt blikk. Sammen med Evelyn Romer, har han drevet Bergsmyrene gård siden 1980 tallet, og det på en måte som har gitt heltestatus blant kokker og biodynamikere.
Gården drives biodynamisk, tuftet på Rudolf Steiners jordbruks lære om å være selvbærende. Resultatet har fått TV selskaper som BBC og CNN til Hurum for å lage egne dokumentarprogrammer om driften.
Maaemo er Norges første restaurant med tre stjerner i Michelinguiden. Nå er det min tur til å få en smak av de ettertraktede vekstene. Den lille spiren er en såkalt «micro green» og ekstra rik på næring. Dette er noe av det hotteste stjernerestaurantene kan få tak i.
Først kjenner jeg kun en mild plantesmak. Så er det som om det smeller til i munnen. – Sterk smak av pepperrot, du kjenner den, ja, bekrefter Finn og ler fornøyd.
Grønnsaker med personlighet
Selvbetjeningboden er bygget på tillit og har døgnåpent fra mandag til lørdag. Jeg lar blikket vandre rundt fra kasser med løk , kål, mini-vekster, agurk og blomster, Her er det tomater i alle størrelser og fasonger, blottet for standard bestemmelser , -fulle av personlighet og smak. Håndskrevne lapper og plakater forteller hva varene koster. Betale kan du gjøre via vipps.
For en hyggelig handel og for noen smaksbomber: Det er nesten for godt til å være sant.
Fakta:
Hver sommer strømmer et ti talls ungdommer fra inn og utland til gården for å jobbe for kost og logi, – og for å lære å dyrke jorden slik at den blir så godt som selvbærende.
2 COMMENTS
Mmm – dit må jeg dra! ? Akkurat sånne «goodies» er det jeg elsker mest, sååå fristende! ?
Så hyggelig å høre Cecilie. Takk for koselig tilbakemelding 🙂