Kaker

Banankake på tur

Banankake

Jeg ble så glad da jeg fant igjen denne oppskriften som jeg fikk av en venninne for mange år siden. Den er både saftig og god, og ideell å ta med seg på tur. Husk at dess mer modne bananer du bruker, dess søtere blir resultatet.  Håper den blir en favoritt også hos dere!

Lisbeths banankake

  • 2 modne bananer
  • 1 – 1 ½ dl farin
  •  1 egg
  • 4 ss fløte
  • 50 gr smeltet smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 2 dl hvetemel
  • (eventuelt 50 gr valnøtter)

 Mos bananene sammen med sukkeret. Pisk opp egget og tilsett fløte og smør. Bland mel, natron,  bakepulver og vaniljesukker godt og pisk alt til en jevn røre.  Ha eventuelt i valnøtter.

Stekes i godt smurt og strødd form ved 175 grader i ca. 40-45 minutter på midterste rille.

Smaker også godt med pisket krem og bananer.  

 

 

Del innholdet Share on Facebook72Tweet about this on TwitterEmail this to someone

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *