Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 63

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 73

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 89

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 102

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 111

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 40

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 51

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 68

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 82

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 91
Rundstykker med variasjoner over et tema – Trude Henrichsen
Gjærbakst

Rundstykker med variasjoner over et tema

Rundstykker med valnøtter

Ferske rundstykker er som luksus til frokost og en sann høynare til kvelds. Med denne grunnoppskriften er det bare å gyve løs. Opptil halvparten  av melet kan byttes ut med sammalt mel eller andre meltyper. I tillegg smaker det himmelsk med nøtter, tørket frukt eller karve for den smaks skyld.

Her er gjærbaksten oppgradert med ferske valnøtter fra siste ferietur til Bordeaux.

Grunndeig, rundstykker

Rundstykker

 

  • 3 1/2 dl melk
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 50 gr smør (gjerne Kviteseid)
  • ½ – 1 ss farin
  • Ca. 500 gr hvetemel (eller ta minst 250 gr hvetemel og bland inn resterende gram med havregryn, sammalthvete, eller det du har)

Bland det tørre (med gjæren) i det våte og la det heve minst 30 minutter. Rull så deigen ut i glatte boller og la det etterheve ytterlige 30 minutter.

Stekes midt i ovnen i ca. 13 minutter ved 250 grader. (Hold et øye med fargen og bank dem lett i bunnen. Hører du en hul lyd, er rundstykkene ferdige.)

I denne oppskriften har jeg tilsatt valnøtter etter første heving. Dette smaker ekstra godt både til frokost med syltetøy og til kveldens oster.

Karve gir også bakverket en herlig smak, – tilsettes i deigen før første heving.

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *