Opplevelser

En hage til inspirasjon, drømmer og begjær

Hage

Tags:     

Å besøke ida Elisabeth er som å stige inn i et av hennes fargerike malerier. Damen er kjent for sine detaljrike bilder av gamle hus, dyr og kulturlandskaper og har selv skapt seg sitt eget eventyrland på Hurum.

Hage

Kanskje har du sett skiltet i veikanten på din ferd til Filtvet: Galleriet er åpent. For bak det hvitmalte stakittgjerdet ligger et sjarmerende minigalleri hvor du får kjøpt bøker, kort og plakater av den folkekjære kunstneren. Her kan du også gjøre små funn i form av antikviteter og snurrepiperier.

             Hage

Hageglede             

Hage

– Jeg oppfordrer folk til å ta seg en runde rundt huset også, forteller ida Elisabeth, eller Elisabeth Jørgensen Singh som er hennes egentlig navn. – Hvis du vil se en stor, gammeldags hage, er dette en av de få gjenværende stedene. Den beste tiden er nå på forsommeren. I juli er mye avblomstret før det igjen er tid for fin sensommerblomstring.

Hage

I bakgrunnen høres stille lyd av gressklipperrobboten Frits som tar seg sine tålmodige turer rundt på egenhånd. Han friserer halve plenen, resten klippes på vanlig måte av damen selv.

Hageglede

– Jeg er ikke skapt for å sitte stille, ler hun. Om sommeren er det hage, hus og galleriet som står i fokus. Malingen og skrivingen foregår i vinterhalvåret.

Hageglede

– Hva jeg har i hagen? Tja, hvor skal jeg begynne? Syriner, 90 år gamle lakserøde asaleabusker, – kall dem rododendron, de er i samme slekta. Magnolia, adonis, stauder, mahabibobusker. Kom her skal jeg forresten vise deg noe artig, sier hun og forsvinner opp til utkikksterrassen. Her bor det en eremitt. Hun smiler fornøyd og peker på en halvt skjult figur blant blomstene . – Hadde jeg hatt mer tid, skulle jeg ha laget noe for ungene. Innimellom busker og planter er det skjult små hemmeligheter, skjønner du.  Jo, å ha en eremitt boende i fornemme herskapshus, var helt vanlig på 1700 tallet. En eremitt var en som levde et tilbaketrukket liv for å kunne konsentrere seg om et religiøst liv. Her har den fått en fin plass i den tidligere ovnen.

Elisabeth Jørgensen Singh

Det står verken på kreativitet, energi eller skapertrang hos ida Elisabeth. Er du på jakt etter inspirasjon og blomsterglede, bør du ta deg en tur til kunstnerens eventyrhus. Husk bare å sette av god tid til selve hagen.

Elisabeth Jørgensen Singh

Fakta:

Adresse: Bjørnstadveien 34, 3480 Filtvet

Tlf: 32 79 63 73.

Hurum er full av perler. Les også om mitt besøk på Villa Malla her. Spisestedet uten sidesykke ligger kun en spasertur unna.

  5 COMMENTS

 • May 25. mai 2017 Reply

  Hyggelig gjensyn ❤ Flott sted ❤

 • […] Hurum er full av godbiter.  Ida Elisabeths fantastiske hage ligger kun en liten spasertur unna Villa Malla. Les om mitt besøk hos kunstneren her. […]

 • Hilde Emilie Madvig Sem 26. mai 2017 Reply

  Flott gjensyn i fantastisk eventyrhage❤drømmehage

  • Trude Henrichsen 26. mai 2017 Reply

   Ja, så hyggelig å høre i fra flere som har besøkt dette fantastiske stedet, Hilde Emilie. Er så imponert over alt ida Elisabeth får til. Girlpower!

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *