Opplevelser

Fernandas Bokcafé, – en oase i Aremark

Tags:     

Ved veien blir du møtt med kaffekjele og skiltet gårdscafé og bokutsalg. På tunet er det flokken med gjess som regjerer, mens ved inngangsdøren holder katten hus i egen kurv. Å besøke  Fernandas Bokcafé på Aslakstrøm gård, er som å stige inn i et annet århundre.

     

     

Ærverdige bokskap og velholdte plysjmøbler. Belysning inspirert av parafinlampenes tid og et interiør som straks sender tankene til 1800 tallet. På veggene henger anegalleriet med sort/hvitt fotografier og platten med Kronprinsesse Märtha har fått æresplass ved døren inn til den ene finstua.

Aslakstrøm gård

Dagens eier, Sissel Margrethe Børke, er åttende generasjon Aslakstrøm. Hun er oppvokst i Oslo men overtok gården i 1972. For fire år siden startet hun et nytt kapittel i slektsgårdens historie ved å åpne dørene for publikum. Med hjemmebakte kaker, saft og kaker, blir den ærverdige slektsgården nå brukt til bokkafé i sommermånedene.

Som gårdbruker, forfatter og forlegger, selger hun både egne og lokale forfatteres bøker.  Men her er ingen kjøpepress, – stedet er like mye en trivelig gårdscafé hvor bøkene er et hyggelig innslag i interiøret.

     

For  et besøk på Aslakstrøm gård er så mye mer enn en rask rast på turen. Det er som å være på besøk hos en koselig gammel bestemor hvor minnene sitter i veggene og kaffebordet allerede står ferdig dekket.

Aslakstrøm gård

Fakta: Bokcaféen har åpent på Kristi himmelfartsdag og i helgene fremover. Aslaksstrøm gård ligger langs Aremarkveien, ca 1 km fra Strømsfoss sluser. Alle husene er minimum 150 år gamle, noen over 200 år gamle. Les mer om stedet her.

Aslakstrøm gård

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *