Bordeaux er ikke bare vinens hovedstad, men en sann hyllest til bordets gleder. Byen bugner av spiselige franske fristelser og er avgjort et sted å dra på matsafari.
En ting merker du fort når du kommer til Bordeaux: Det nytter ikke være på slankekur. Byen er et gastronomisk knutepunkt full av spiselige råvarer. Du skal heller ikke reise lange turen ut til kysten før du kan spise østers rett fra oppdretterne.
En baker selger brød bakt i steinovn, i osteforretningen få meter unna, skjæres store stykker med raus hånd. Butikken lenger ned i gaten har spesialisert seg på honningprodukter, – en annen har alt du kan tenke deg av såper, oljer, kremer og salver basert på oliven. Håndlaget sjokolade, makroner i alle farger og smaksvarianter, – vinforretninger så fulle at du er redd for å rive ned noe.
Hele Bordeaux er som et intensivkurs i å lukte, kjenne, smake og se.
Fakta:
Norwegian flyr direkte fra Oslo til Bordeaux.
Sjekk ellers Bordeaux Tourisme for mer informasjon
1 COMMENT
[…] Her er gjærbaksten oppgradert med ferske valnøtter fra siste ferietur til Bordeaux. […]