Kaker

Italienske biscotti, – tannlegens drøm

Det er ikke rart at italienere er kjent for å dyppe sin biscotti i søt dessertvin eller i espressoen.  Kjeksene er harde nok til å sette tenner i fare, men de er vel verdt risikoen. Biscotti er enkle å lage og smaker himmelsk.

Navnet Biscotti stammer fra ordet biscotus som betyr stekt to ganger: Først som en lang pølse for så å kuttes i passende biter og stekes en gang til. Kjeksene har lang holdbarhet og passer perfekt å ta med som spiselige gaver.

Mange forbinder biscotti med jul, men kjeksen tåler en trøkk og er derfor som skapt for piknik , strandliv og hyggeturer. Husk bare å sørge for å ta med noe godt å dyppe i.

Biscotti

Her er oppskriften:

  • 100 gr mandler
  • 250 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 240 gr sukker
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme

Sett ovnen på 180 grader. Rist mandlene raskt i en varm panne og hakk dem grovt. Bland øvrige ingredienser i kjøkkenmaskinen og legg deigen på et melet bakebord. Elt inn mandlene (avkjølt). Rull deigen i to pølser ca 25 cm lange og 5 cm bredde.

Stekes i 30-35 minutter midt i ovnen til de er lysbrune og kjennes faste.

Ta brettet ut av ovnen, avkjøl noe og skjær så porsjonsbiter i skrå skiver (a 1 cm tykke).

Senk ovnen til 140 grader og legg kakene tilbake på stekebrettet og stek videre til de blir tørre ( 20-30 minutter).

Oppbevar biscotti i tette kakebokser. Holdbarhet ca. 2 uker.

HasselnøtterDet går også fint an å bruke hasselnøtter istedenfor mandler. En annen favoritt er pistasjnøtter.

 

 

 

Del innholdet Share on Facebook7Tweet about this on TwitterEmail this to someone

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *