Det er ikke rart at italienere er kjent for å dyppe sin biscotti i søt dessertvin eller i espressoen. Kjeksene er harde nok til å sette tenner i fare, men de er vel verdt risikoen. Biscotti er enkle å lage og smaker himmelsk.
Navnet Biscotti stammer fra ordet biscotus som betyr stekt to ganger: Først som en lang pølse for så å kuttes i passende biter og stekes en gang til. Kjeksene har lang holdbarhet og passer perfekt å ta med som spiselige gaver.
Mange forbinder biscotti med jul, men kjeksen tåler en trøkk og er derfor som skapt for piknik , strandliv og hyggeturer. Husk bare å sørge for å ta med noe godt å dyppe i.
Her er oppskriften:
- 100 gr mandler
- 250 gr hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 220 gr sukker
- 2 egg
- 1 eggeplomme
Sett ovnen på 180 grader. Rist mandlene raskt i en varm panne og hakk dem grovt. Bland øvrige ingredienser i kjøkkenmaskinen og legg deigen på et melet bakebord. Elt inn mandlene (avkjølt). Rull deigen i to pølser ca 25 cm lange og 5 cm bredde.
Stekes i 30-35 minutter midt i ovnen til de er lysbrune og kjennes faste.
Ta brettet ut av ovnen, avkjøl noe og skjær så porsjonsbiter i skrå skiver (a 1 cm tykke).
Senk ovnen til 140 grader og legg kakene tilbake på stekebrettet og stek videre til de blir tørre ( 20-30 minutter).
Oppbevar biscotti i tette kakebokser. Holdbarhet ca. 2 uker.
Det går også fint an å bruke hasselnøtter istedenfor mandler. En annen favoritt er pistasjnøtter.
Er du på jakt etter flere oppskrifter på noe godt til kaffen: Prøv også denne linken til «Hurtige småkager»
og denne varianten av Lekkerbisken med hakkede mandler.