Kaker

Italienske biscotti, – tannlegens drøm

Det er ikke rart at italienere er kjent for å dyppe sin biscotti i søt dessertvin eller i espressoen.  Kjeksene er harde nok til å sette tenner i fare, men de er vel verdt risikoen. Biscotti er enkle å lage og smaker himmelsk.

Navnet Biscotti stammer fra ordet biscotus som betyr stekt to ganger: Først som en lang pølse for så å kuttes i passende biter og stekes en gang til. Kjeksene har lang holdbarhet og passer perfekt å ta med som spiselige gaver.

Mange forbinder biscotti med jul, men kjeksen tåler en trøkk og er derfor som skapt for piknik , strandliv og hyggeturer. Husk bare å sørge for å ta med noe godt å dyppe i.

Biscotti

Her er oppskriften:

  • 100 gr mandler
  • 250 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 240 gr sukker
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme

Sett ovnen på 180 grader. Rist mandlene raskt i en varm panne og hakk dem grovt. Bland øvrige ingredienser i kjøkkenmaskinen og legg deigen på et melet bakebord. Elt inn mandlene (avkjølt). Rull deigen i to pølser ca 25 cm lange og 5 cm bredde.

Stekes i 30-35 minutter midt i ovnen til de er lysbrune og kjennes faste.

Ta brettet ut av ovnen, avkjøl noe og skjær så porsjonsbiter i skrå skiver (a 1 cm tykke).

Senk ovnen til 140 grader og legg kakene tilbake på stekebrettet og stek videre til de blir tørre ( 20-30 minutter).

Oppbevar biscotti i tette kakebokser. Holdbarhet ca. 2 uker.

HasselnøtterDet går også fint an å bruke hasselnøtter istedenfor mandler. En annen favoritt er pistasjnøtter.

 

 

 

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *