Gjærbakst Ukategorisert

Grove kanelsnegler

Kanelsnegle,

Det er få ting som dufter bedre enn nystekt gjærbakst med kanel. Disse kanelsneglene er av den litt sunnere varianten og bør derfor nytes med litt bedre samvittighet enn sine konkurrenter.

Kanelsneglene er fine å fryse men smaker aller best nystekte og lune.

Her er oppskriften:

  • 50 gr margarin
  • 1 ½ dl skummet melk
  • ½ pk gjær
  • ¼ ts salt
  • 2 ss sukker
  • ½ ts flytende søtningsmiddel
  • 240 gr  hvetemel
  • 60 gr sammalt hvete, fin
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme (støt gjerne hel kardemomme frø i morteren)

Fyll

kanelsnegle, gjærbakst, sunt alternativ,

  • 60 gr margarin
  • Ca. ¾ dl strøsøtningsmiddel eller et lett dryss med sukker)
  • 1/2 ss kanel

 

Smelt margarin, tilsett melk og søtningsmiddel. Varm det til ca 37 grader (fingervarmt). Bland det tørre sammen og hell det våte (væsken) i. Elt deigen godt.

Kjevle ut deigen på melet bakebord til en rektangulær leiv ca. 30- 40 cm. Pensle med smeltet smør. Dryss over kanel og søtningsmiddel/sukker. Rull deigen sammen på langs til en tykk pølse.

Skjær pølsen så i 2 cm brede skiver med en skarp kniv. Legg kanelsneglene på et smurt stekebrett og la de etterheve en times tid.

Pensles med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen 200 grader ca. 12-15 minutter.

Del innholdet Share on Facebook62Tweet about this on TwitterEmail this to someone

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *