Det er få ting som dufter bedre enn nystekt gjærbakst med kanel. Disse kanelsneglene er av den litt sunnere varianten og bør derfor nytes med litt bedre samvittighet enn sine konkurrenter.
Kanelsneglene er fine å fryse men smaker aller best nystekte og lune.
Her er oppskriften:
- 50 gr margarin
- 1 ½ dl skummet melk
- ½ pk gjær
- ¼ ts salt
- 2 ss sukker
- ½ ts flytende søtningsmiddel
- 240 gr hvetemel
- 60 gr sammalt hvete, fin
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme (støt gjerne hel kardemomme frø i morteren)
Fyll
- 60 gr margarin
- Ca. ¾ dl strøsøtningsmiddel eller et lett dryss med sukker)
- 1/2 ss kanel
Smelt margarin, tilsett melk og søtningsmiddel. Varm det til ca 37 grader (fingervarmt). Bland det tørre sammen og hell det våte (væsken) i. Elt deigen godt.
Kjevle ut deigen på melet bakebord til en rektangulær leiv ca. 30- 40 cm. Pensle med smeltet smør. Dryss over kanel og søtningsmiddel/sukker. Rull deigen sammen på langs til en tykk pølse.
Skjær pølsen så i 2 cm brede skiver med en skarp kniv. Legg kanelsneglene på et smurt stekebrett og la de etterheve en times tid.
Pensles med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen 200 grader ca. 12-15 minutter.