Snadder

Indisk kikertsalat

Kikertsalat

Det krever en del investering i krydder når du skal lage indisk mat. Når det er gjort, er det imidlertid bare å glede seg. Lisbeth Falck – Muus har vært i India utallige ganger og lært seg de mest fantastiske retter. Her er hennes variant av indisk kikertsalat.

Kikertsalat

Lisbeth Falck-Muus har lært seg kunsten å lage indisk mat

– Sånn, nå begynner det å smelle. Da kan du ta i resten av krydderet.

Det freser i woken hvor sorte sennepsfrø spretter rundt i varmen. Nye krydderslag tilsettes og snart stiger det en salig blanding av eksotiske dufter opp fra pannen. Utallige ferier og familiebesøk i India har gjort Lisbeth Falck-Muus til en mester i det indiske kjøkken. Endelig skal jeg innvies i noe av magien.

– Det er store variasjoner i hva folk spiser rundt i landet, men de fleste er vegetarianere, forteller hun. – Den fete maten vi er blitt kjent med i Norge som chicken masala med masse fyldig saus, er langt fra dagligdags. Det blir for indierne nærmest som å spise ribbe for oss. Kanskje har de kylling på søndager, – men dette er mer for rikfolk.

Denne kikertsalaten er rask å lage og kan brukes både som siderett og til lunsj. Mål opp og ha alt klart før du starter. Begynner du å lete etter ting underveis, blir det fort krøll.

Husk også å bruk god tid og ikke for sterk varme når du steker krydder, sier Lisbeth.

Kikerter med sydindisk smak:

  • 3-4 ss nøytral olje
  • 1 ts. hele sorte sennepsfrø
  • 1 ts. hele spisskummenfrø
  • 5-6 hele curryblader
  • 1-2 ts. hakket, fersk ingefær
  • 1-2 ts. hakket hvitløk
  • 1-2 hakket grønn chilipepper
  • ½ ts. gurkemeie
  • 1 ts. malt koriander
  • Ca. 3 store kopper med kokte kikerter (2 bokser)
  • Salt etter smak
  • Hakket frisk koriander etter smak
  • Litt friskpresset lime
  • 1 ts. Garam Masala

Varm opp oljen med sennepsfrøene i. Når de begynner å sprekke (det hører du!) så tilsett spisskummen.  La det frese noen sekunder før du tilsetter currybladene og lar de frese med i noen sekunder.

Ha i ingefær, grønn chilli og evt. hvitløk og tilsett gurkemeie og korianser etter ytterligere noen sekunder. Rør om og hell i kikertene. Strø over litt salt og bland alt godt sammen. La de bli gjennomvarme, men ikke la dem steke lenger enn det.

Tilsett tilslutt lime, garam masala, fersk koriander og la det hvile av platen under lokk noen min.

Tips til servering: Legg rå salatgrønnsaker i en skål. Legg varme kikerter oppå og topp med yoghurt og litt tamarindesaus.

Del innholdet Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *